Lovecký králík na boku
Pečený králík společně s vepřovým bokem přelitý loveckou omáčku z výpeku a kořenové zeleniny.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
marináda
podle chuti
Postup přípravy
Připravíme olejovo-kořeněnou směs v hmoždíři z drceného jalovce, koření „Zvěřina + Divočina“ a oleje.
Do naporcovaného masa (vepřové i králičí) poctivě vetřeme vzniklou směs.
Maso dle svých zvyklostí osolíme a vložíme do připraveného pekáče a to tak, že střídavě klademe porci vepřového a králičího.
Maso na povrchu poklademe na hrubé kusy pokrájenou kořenovou zeleninou, a kousky uzeného špeku.
Podlijeme 2 dl vody a přikryté dáme péct na střední teplotu do trouby na cca 2-3 hodiny.
Zhruba vždy po hodině pečínku zkontrolujme a poslední hodinu intenzivně přeléváme vypečenou šťávou.
Po upečení uděláme z výpeku tzv. loveckou omáčku, do které propasírujeme polovinu kořenové zeleniny, čímž se nám i zahustí.
Podáváme s vařeným bramborem.
Hodnotit recept: