Kančí plec na smetaně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Kančí plec na smetaně

185 min. | hlavní chod | Oslavy | 3 041 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Kančí plec na smetaně

    V zimě patři na talíř divočina.

    Autor receptu: colombo65

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 kspetržel kořenová
    1 kscibule kuchyňská
    100 gmáslo čerstvé
    1500 ghřbet kančí
    2 ksmrkev
    300 gslanina (špek)
    300 gceler
    500 gsmetana 33%

    marináda

    1 lžičkatymián sušený
    1 lžičkarozmarýn sušený
    1 lžičkasůl hrubá
    10 kuličkabobule jalovce
    2 polévková lžíceolej

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 45
    Čas vaření/pečení: 140
    1.

    Připravíme marinádu: do hmoždíře dáme po 1 kávové lžičce – tymiánu, kuliček jalovce, rozmarýnu, hrubé soli a oleje. Vše rozdrtíme a smícháme.

    2.

    Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa marinádou.

    3.

    Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin.

    4.

    Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče.

    5.

    Do výpeku z pánve přidáme na kostky orestovanou kořenovou zeleninu, kterou lehce opečeme.

    6.

    Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Po hodině pečení maso otočíme.

    7.

    Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple.

    8.

    Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka.

    9.

    Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí.

    10.

    Omáčku před podáváním prohřejeme cca 15 minut a podáváme s houskovým knedlíkem a dle chuti i s brusinkovým kompotem.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 599,1kJ 3 041,4kJ
    Bílkoviny 1g 5,1g
    Tuky 13,2g 67,2g
    Sacharidy 5,8g 29,4g
    Cholesterol 8,4mg 42,5mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz