Kančí plec na smetaně
V zimě patři na talíř divočina.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
marináda
Postup přípravy
Připravíme marinádu: do hmoždíře dáme po 1 kávové lžičce – tymiánu, kuliček jalovce, rozmarýnu, hrubé soli a oleje. Vše rozdrtíme a smícháme.
Kančí plec odblaníme a svážeme do tvaru válečku, poctivě prošpikujeme klínky špeku a potřeme povrch masa marinádou.
Maso následně polijeme rozpuštěným máslem a vložíme zakryté do chladna na 48 hodin.
Maso po poctivém naložení zprudka orestujeme na pánvi a vložíme do pekáče.
Do výpeku z pánve přidáme na kostky orestovanou kořenovou zeleninu, kterou lehce opečeme.
Podlijeme cca 0,5 l vody, přikryjeme a pečeme na poloviční výkon trouby cca 2 hodiny. Po hodině pečení maso otočíme.
Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání a uložíme nakrájené v teple.
Upečenou zeleninu dáme do kastrolu včetně šťávy a ponorným mixérem rozmixujeme úplně do hladka.
Do této vzniklé zeleninové kaše vlijeme 2 kelímky sladké smetany a již jen dle potřeby dochutíme solí.
Omáčku před podáváním prohřejeme cca 15 minut a podáváme s houskovým knedlíkem a dle chuti i s brusinkovým kompotem.
Hodnotit recept: