Zelný koláč
Koláč z listového těsta s uzenou slaninou a kysaným zelím je ochucen směsí špeku, bůčku, cibule a strouhaným sýrem.
Autor receptu: colombo65
Ingredience
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme dle velikosti formy nebo pekáče. Ideální je plech na pizzu Ø 33 cm.
Dle tvaru a velikosti formy si připravíme pečící papír.
Uzený špek si nakrájíme na kostičky a uzený bůček na nudličky.
Do pánve si dáme vyškvařit špek a přidáme na hrubší proužky nakrájenou cibuli a nudličky uzeného boku. Zlehka necháme povolit chutě.
Na listové těsto ve formě poklademe tenké plátky uzené slaniny.
Na ně navrstvíme kysané zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali šťávu, opepříme a posypeme celým kmínem.
Na rozprostřené zelí rovnoměrně nasypeme opečenou směs špeku, bůčku a cibule. Lehce přimáčkneme a posypeme bohatě sýrem dle naší chuti.
Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut.
Hodnotit recept: