Ovocný dortík s bílou čokoládou
Dortík s čokoládovým korpusem, plněný krémem z bílé čokolády a jahody. Vršek je zdobený šlehačkou, jahody a hnědou čokoládou.
Autor receptu: denda22
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Zahřejeme čokoládu a smetanu, vmícháme mléko, esenci a dáme stranou.
V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny a přidáme vejce.
Do těsta střídavě zašleháme mouku s práškem do pečiva, sůl a čokoládovou směs.
Těsto rozdělíme do forem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů,pečeme 25 minut.
Korpus necháme 10 minut vychladnout, pak vyklopíme.
Čokoládu na krém rozpustíme ve smetaně a necháme zchladnout.
Vmícháme likér a šleháme metličkou do pěny.
Korpus rozřízneme na 3 části,seskládáme na sebe tak, aby mezi jednotlivými korpusy byla vždy třetina náplně a čtvrtina jahod.
Smetanu ušleháme dotuha s likérem, potřeme jí dort a necháme si část na zdobení.
Sáčkem se zdobící trubicí zdobíme, poklademe jahodami a popřípadě čokoládou tvarovanou z formiček.
Hodnotit recept: