Sardinková bublanina s olivami
Bublanina ze sardinek, ementálu, vajec a mléka je doplněna olivy a jednoduchá na přípravu. Jako slaný dezert se hodí ke skleničce vína!
Autor receptu: shayaw
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Rozmixujeme sardinky, olej ze sardinek, mouku, strouhaný Ementál, vejce a mléko.
Potom důkladně propláchneme olivy pod studenou vodou.
Troubu si předehřejeme na cca 200°C.
Formu, např. dortovou nebo nějaký menší pekáček vymažeme olivovým olejem nebo máslem, nasypeme do ní olivy a přilijeme těsto.
Necháme péct cca 30 - 40 min dle typu trouby.
Před vytáhnutím z trouby zkontrolujeme pomocí špejle, zda je bublanina hotová. Když je špejle čistá, vyndáme bublaninu ven.
Potom nakrájíme na kousky a podáváme se skleničkou vína! Dobrou chuť!!!
Hodnotit recept: