Sardinková bublanina s olivami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Sardinková bublanina s olivami

45 min. | chuťovka | Oslavy | 400 kJ/porce | Česká kuchyně | 12 porcí

Sardinková bublanina s olivami

Bublanina ze sardinek, ementálu, vajec a mléka je doplněna olivy a jednoduchá na přípravu. Jako slaný dezert se hodí ke skleničce vína!

Autor receptu: shayaw

Ingredience

Přepočítat na  porcí

těsto

1 kssardinky
2 ksvejce
250 mlmléko
350 golivy zelené bez pecek
50 gsýr ementál
80 gmouka hladká

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.

Rozmixujeme sardinky, olej ze sardinek, mouku, strouhaný Ementál, vejce a mléko.

2.

Potom důkladně propláchneme olivy pod studenou vodou.

3.

Troubu si předehřejeme na cca 200°C.

4.

Formu, např. dortovou nebo nějaký menší pekáček vymažeme olivovým olejem nebo máslem, nasypeme do ní olivy a přilijeme těsto.

5.

Necháme péct cca 30 - 40 min dle typu trouby.

6.

Před vytáhnutím z trouby zkontrolujeme pomocí špejle, zda je bublanina hotová. Když je špejle čistá, vyndáme bublaninu ven.

7.

Potom nakrájíme na kousky a podáváme se skleničkou vína! Dobrou chuť!!!

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 808,1kJ 399,7kJ
Bílkoviny 6,9g 3,4g
Tuky 13,2g 6,5g
Sacharidy 11,1g 5,5g
Cholesterol 102,9mg 50,9mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz