Jelení špízy s rybízovou omáčkou
Jelení maso den předem naložené v koření divočina napíchnuté střídavě s paprikou, slaninou a cibulí na špejli a ochucené rybízovou omáčkou. Podávané s americkými brambory.
Ingredience
omáčka
příloha
na pánev
Postup přípravy
Jelení maso si odblaníme, nakrájíme na kostičky, posypeme divočinovým kořením, osolíme a promačkáme rukou, aby se koření vtáhlo a necháme nejlépe přes noc uležet.
Dále si nakrájíme na kostičky papriku, slaninu a cibuli na kolečka, které střídavě napichujeme na špejle spolu s masem.
Na pánvi rozpálíme olej a špízy opečeme ze všech stran.
Poté špízy vložíme do pekáče, podlejeme vodou a pečeme asi 30-45 minut, podle zkušeností s troubou.
V rendlíku povaříme červené víno s pomerančovou kůrou z jednoho pomeranče nakrájenou na jemné nudličky (nebo lžíci sušené kůry) asi 10 minut. Necháme vychladit.
Marmeládu vyšleháme metličkou s hořčicí a přidáme vychlazené víno s pomerančovou kůrou.
Můžeme přidat i zcezený výpek ze špízů. Dochutíme solí, vínem.
Brambory uvaříme nejlépe den dopředu ve slupce. Nakrájíme podélně na čtvrtiny - dle velikosti brambory a před podáváním je osmažíme ve fritovacím hrnci.
Na talíři špízy a brambory přelijeme omáčkou.
Hodnotit recept: