Pečený tuňák s olivovým dipem
Tuňák obalený v červené paprice a nahrubo mletém pepři, pečený dozlatova. Přelitý dipem z oliv, majonézy, kečupu a pažitky. Podáváme se zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
salát
zálivka
Postup přípravy
Olivy scedíme do připravené nádoby a nadrobno nakrájíme.
Najemno nasekáme pažitku.
Majonézu smícháme s kečupem, olivami a pažitkou.
Podle potřeby přidáme nálev z oliv a hotový dip odložíme do chladničky.
Zeleninu omyjeme.
Z paprik vyřízneme jádřinců a bílé žilky, spolu s rajčaty a okurkami nakrájíme na proužky
Mladou cibulku nakrájíme na kolečka a veškerou zeleninu smícháme.
Filé omyjeme, pomocí papírové utěrky vysušíme.
Z obou stran důkladně osolíme a obalíme v mouce smíchané s nahrubo mletým pepřem a červenou paprikou.
Na rozpáleném oleji opečeme z obou stran dozlatova.
Podáváme s dipem a zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: