Hovězí guláš s domácím knedlíkem
Guláš z hovězí kližky s domácím kynutým houskovým knedlíkem.
Autor receptu: kris_tynka
Ingredience
příloha
Postup přípravy
Na sádle usmažíme do hněda drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájený česnek a malou čili papričku.
Přidáme mletou sladkou papriku a maso nakrájené na kostky. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
Vše promícháme, podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou.
Když šťáva vysmahne, podléváme vodou, aby se maso nepřipálilo.
Když je maso měkké, zasype se trochou mouky. Chvíli se s moukou podusí, pak se doleje vodou a povaří se.
Když je šťáva řídká, přidá se do guláše záklechtka (mouka rozmíchaná ve vodě). Znova se povaří a nakonec přidáme majoránku.
Jako přílohu podáváme kynutý knedlík, který připravíme z polohrubé mouky, trošky soli, kvásku a vajíčka.
Kvásek připravíme z mléka, droždí a špetky cukru. Vypracujeme řidší těsto, do kterého nakonec vmícháme na másle osmažený rohlík.
Těsto necháme vykynout. Vypracujeme dvě šišky a vaříme 20 min. nad párou. Hotový knedlík krájíme nití.
Hodnotit recept: