Bobotie
Mleté maso ochucené zázvorem, česnekem, kurkumou, tandorou, sušenými švestky je přelito mandlovou krustou - neobvyklá pochoutka z Jihoafrické republiky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
zálivka
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Zázvor očistěte a nasekejte.
Sušené švestky omyjte a nakrájejte na kousky.
Kardamom a koriandr nasucho opečte v troubě a rozdrťte.
Přimíchejte cibuli, zázvor, česnek, bobkový list, kurkumu, tandoru masalu a švestky.
Vše zpěňte na oleji, přidejte maso a orestujte.
Po malých dávkách přilévejte vývar, nechte pomalu vyvařit a opekujte, dokud není maso měkké.
Předehřejte troubu na 180°C.
Směs přendejte do zapékací misy, osolte.
Připravte si mandlovou krustu: smíchejte stejný díl mandlových lupínků, vejce a smetany.
Krustu osolte, opepřete a přelijte na bobotie.
Ozdobte bobkovým listem a omytými sušenými meruňkami.
Dejte péct do trouby.
Hodnotit recept: