Slaný závin
Závin ze zakoupeného listového těsta plněný uzeninou, sýrem, zeleninou. Chutný pokrm pro nečekané hosty, či rychlou večeři.
Autor receptu: naselaska
Ingredience
na ozdobu
na potření
náplň
na plech
podle chuti
Postup přípravy
Na 3 záviny rozválíme 3 pláty o stejné velikosti a položíme na plech s pečícím papírem
Těsto potřeme kečupem nebo hořčicí.
Poklademe pokrájenou uzeninou.
Posypeme strouhaným eidamem, nivou či balkánským sýrem.
Zakončíme zeleninou (paprikou,rajčetem..)
Po celém obvodu zahneme okraje dovnitř, aby při pečení nevytekla šťáva.
Zbylé 3 pláty vyválíme, každý jednotlivě po délce přeložíme a šikmo hřebenově nařízneme po celé délce. Po té zpět rozložíme a položíme na připravený závin.
Hotové záviny potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, kmínem nebo červenou paprikou a dáme péci.
Hodnotit recept: