Šavlový guláš
Lahodný a velmi pikantní hovězí guláš. Nejlepší je s chlebem.
Autor receptu: snovotna
Ingredience
Postup přípravy
Slaninu nakrájíme na kostičky a vypečeme do škvarečků. Vyjmeme je a na tuku osmažíme nakrájenou cibuli dotmava. Občas jí trochu zastříkneme studenou vodou.
Když se barva cibule zdá tak akorát, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání opečeme.
Podle chuti přidáme koření, zakryjeme a dusíme nejdříve ve vlastní šťávě, později podleváme vývarem z masoxu.
Když maso změkne, přidáme nakrájenou zeleninu, zahustíme chlebem a dodusíme.
Na závěr přidáme pár kapek tabasca, majoránku a případně sůl. Na talíři guláš posypeme škvarečky ze slaniny a strouhaným křenem nebo kolečky cibule.
Hodnotit recept: