Hovězí steak s rozmarýnem a grilovanými bramborami
Lahůdka, která potěší každého milovníka dobrého jídla. Výborný hovězí steak s voňavými, dozlatova upečenými brambůrkami.
Autor receptu: red
Ingredience
Postup přípravy
Na pekáč dáme menší oloupané a omyté brambory, lehce posolíme, opepříme a lehce pokapeme olivovým olejem. Dáme do trouby na 200°C a necháme péct, dokud brambůrky nebudou měkké.
Vysoký steak ze zadního hovězího lehce naklepeme rukou (nepoužíváme paličku!!), zakápneme olivovým olejem, posypeme rozmarýnem a okořeníme čerstvě namletým pepřem POZOR: solíme až ke konci před podáváním) a necháme maso asi 15 minut odpočívat.
Poté si rozehřejeme pánev (do které již nepřidáváme žádný tuk!!), musí být téměř rozžhavená, opatrně vložíme maso a necháme ho zprudka opékat.
Až se maso z jedné strany zatáhne (za cca 2 - 3 minuty) otočíme. Propékáme tak, jak to máme rádi.:) POZOR: V žádném případě do masa nepícháme vidličkou či nožem, aby nevytekla šťávička.
Podáváme s grilovanými brambory, bylinkovým máslem a podle chuti také sezonní zeleninou. Přeji dobrou chuť.
Hodnotit recept: